Čas je za virtualno potovanje skozi rudarsko dediščino v prihodnost!

V začetku leta 2018 je Slovenska turistična organizacija (STO) izbrala idejo Delavskega doma Trbovlje Virtualni poligon »Luknja v prihodnost« kot eno izmed treh najbolj inovativnih turističnih produktov v Sloveniji!

Virtualni poligon »Luknja v prihodnost« predstavlja kvantni skok v vsebinski nadgradnji in tehnični opremljenosti virtualne platforme, ki jo razvijamo v Delavskem domu Trbovlje. Prvi sklop vsebuje Virtualni muzej rudarstva 4. dritl, drugi sklop odpiramo z Virtualnim poligonom »Luknja v prihodnost«, v pripravi pa je tudi postavitev multidisciplinarne virtualne izkušnje »Pobeg iz rudnika«. Tako zaokrožamo celoten sklop novomedijskih predstavitev tehniške, socialne in kulturne dediščine Trbovelj.

Virtualni poligon »Luknja v prihodnost« je navdušujoč novomedijski prehod iz globin trboveljske jame v neskončnost vesolja. Z novimi vizualnimi senzacijami, ki bodo na ogled, na inovativen način povezujemo 250-letno tradicijo rudarjenja z vsem tistim, kar se v Trbovljah novomedijskem mestu dogaja danes, od merilnih naprav za Nasine raketoplane do virtualnih rešitev simulatorjev letenja… Naš novi poligon popelje obiskovalca na pot v bodočnost, kjer se odpirajo nova in nova obzorja, polna neslutenih možnosti razvoja in delovanja.

Naj vam bo v užitek!

DDT/TNM

*Projekt je delno financiran s sredstvi poziva Snovalec Slovenske turistične organizacije.

V mesecu oktobru je virtualna izkušnja promocijsko vključena v ceno obiska 4. dritla.